Hem/SLIPERIET GYLSBODA
skärmavbild 2023 03 29 kl. 20.24.58
gylsboda 3

SLIPERIET GYLSBODA

På Sliperiet Gylsboda möter besökaren ett kulturcenter med konstutställningar, ateljéer med arbetande konstnärer och ett litet kafé.

Den unika naturen i omgivningen integreras i verksamheten , där promenadslingor bjuder på skulpturvandring i vacker miljö.

Det gamla vattenfyllda brottet och det aktiva Diabasbrottet bidrar till den speciella känslan i det lilla brukssamhället.

En avdelning i Sliperiet berättar historian om hur brytningen pågått från år 1890 och alltjämnt pågår. Svartvita bilder som visar hur det lilla samhället vuxit upp kring brytningen och

hur Harry Martinson bodde här som barn. Mer om det finns att läsa i Martinsons Nobelprisbelönade verk Nässlorna Blomma.

Nya vernissager varannan månad och olika evenemang över året presenteras på föreningens hemsida www.sliperietgylsboda.se

Årets största händelse är Gylsboda Festival, första lördagen i augusti. Diabas är kärnan i verksamheten, men här finns också utrymme för måleri, silversmide, keramik, järnsmide och mycket mer.

En cykelled på vacker landsväg sträcker sig mellan Sliperiet Gylsboda och till Immelns strand vid Breanäs. Utlokaliserad till Föreningarnas Hus i Lönsboda finns en av Europas största samlingar mineral och fossil.

Välkomna! För mer info, ring Pia på tel 0703109162.

Välkommen att besöka oss!

Vi finns bara något mer än en halvtimmes bilresa från Wanås med den välkända skulpturparken och här finns flera intressanta besöksmål i området, t ex Svarta Bergen. Ni spenderar med lätthet en heldag i Diabasens tecken.

Olika övernattningsmöjligheter samt restaurang finns tex på https://www.breanashotell.se ca 12 km från Gylsboda.

Med fördel tar man med cykeln och använder sig av Sliperietleden mellan Breanäs & Gylsboda.
Karta

Öppettider:

Alla dagar enligt överenskommelse. Det är säkrast att ringa innan ni besöker oss, tel 0703109162.

Tack! Vi är på plats för det mesta, tveka inte att ringa.